Voeding Oost-Afrikaanse driehoornkameleon

Dieet

Een kameleon is een insecteneter. Je kunt een kameleon het beste verschillende insecten soorten voeren. Als je maar een soort insect voert kan het zijn dat je kameleon in een keer ophoudt met eten. Vaak gaat dit over als je hem een andere soort voorschotelt. Hij houdt van een beetje afwisseling. Je kunt een kameleon verschillende insekten of andere ongewervelden geven bijvoorbeeld; krekels, slakken, meelwormen, kakkerlakken, rupsen, sprinkhanen, vliegen of fruitvliegen.
Opgroeiende, zwangere en (seksueel) actieve dieren hebben echter meer nodig.
Sommige kameleons eten af en toe blad, bloemen of vruchten.

Nutrienten behoefte

De insecten moeten met calcium en vitaminen supplementen bepoederd worden.

Voedingsschema

Sommige middelgrote of grote kameleons eten ook muizen, maar dit moet je ze niet vaker dan een keer per week geven.

Voedingsplaats

Je moet altijd zorgen dat een kameleon voldoende insecten te eten krijgt, het is daarom aan te raden dat je meerdere voerplaatsen aanbrengt in een verblijf.

Handopfok

Jonge kameleons moet je bij de ouders weghalen en bij een iets lagere temperatuur apart grootbrengen. Je kunt de jonge kameleons in een groote groep houden maar dan moet je er wel voor zorgen dat je een heleboel ruimte hebt. Je kunt ze ook apart houden of in kleinere groepen. Zorg dan voor kleine, goed geventileerde bakken met klimtakken en bladeren, maar geen substraat. Je moet de bakken altijd goed schoonhouden. Boven de bakken kun je daglichtbuizen/uv-lampen met een reflectorkap hangen. Je kunt ze voeren met groene bladluizen, grote fruitvliegen en bepoederde pas uitgekomen krekeltjes.