Huisvesting Knoflookpad

Maten en vloeroppervlakte

Voor de knoflookpad is een vivarium van 90 x 40 x 40 cm (l x b x h) minimaal nodig voor het houden van een paartje. Het vivarium moet tegen vocht kunnen, en niet aan rotting onderhevig zijn.

Omgeving en omheining

Het substraat (de bodembedekking) moet tien cm diep zijn. Deze moet bestaan uit een zandige grond waarvan een klein gedeelte vrij vochtig is.

Voor de knoflookpad moeten verscheidene schuilplaatsen aanwezig zijn, zowel op het droge als het vochtige gedeelte. In de poel moeten een paar takjes waterpest aanwezig zijn. Kurkenschors of takken kunnen geplaatst worden, zodat de knoflookpad kan klimmen.

Onderhoud en verzorging

De temperatuur in het vivarium voor de knoflookpad moet overdag 18 tot 28°C zijn en ’s avonds en ’s nachts tussen 12 en 18°C. Er moet 14 uur per dag belicht worden. Er moet af en toe gesproeid worden om het vochtige gedeelte vochtig te houden. De vochtgraad in het vivarium moet laag zijn.

De knoflookpad houdt een winterslaap. Ze dienen in het donker te overwinteren gedurende 8 tot 12 weken bij een temperatuur van 7°C.