Geckos: The Animal Answer Guide

05juni2014
Uitgever: John Hopkins University Press, 2013
Hoeveel soorten gekko's bestaan er eigenlijk? Wat eten gekko's? En hoe krijgen de diertjes het voor elkaar om tegen het plafond te lopen? Deze en andere vragen staan in dit toegankelijke boekje over gekko's.
Het boekje is gericht op de geïnteresseerde lezer, niet speciaal op de professional. Maar ook een gevorderde herpetoloog kan er zijn voordeel mee doen. Onder andere de lijst met alle bekende soorten gekko’s en een uitgebreide bibliografie maken dit boek dan interessant.
Het boek is ingedeeld in een aantal hoofdstukken (introductie, vorm en functie, kleur, gedrag, voedsel, voortplanting en ontwikkeling, gekko’s en mensen) en per hoofdstuk wordt aan de hand van vragen heel veel over gekko’s uitgelegd. Zoals: waarom verzinken de ogen van een gekko wanneer hij bijt? En zijn gekko’s giftig?
Met foto’s en tekeningen worden de vragen waar nodig geïllustreerd.
De auteur is een hagedissen bioloog en gekko deskundige.
En de antwoorden op de vragen? Er zijn bijna 1500 soorten gekko’s en er worden nog steeds nieuwe soorten ontdekt. Gekko’s eten voornamelijk insecten. En ze kunnen tegen het plafond lopen door miljoenen dunnen haartjes op hun poten, de setae.


Titel: Geckos: The Animal Answer Guide
Auteur: Aaron M. Bauer
Uitgever: John Hopkins University Press, 2013
ISBN-10: 1421408538
ISBN-13: 978-1421408538