Zoo Animal Welfare

13februari2014
Publisher: Springer; 2013
Het welbevinden van dieren in te dierentuin wordt steeds belangrijker. De auteurs van dit boek geloven dat een goede dierentuin maximale aandacht heeft voor zowel de dieren, als de bezoekers als behoud van dieren.
De auteurs hebben jarenlange ervaring in het veld van zoo biology en het managen van dierentuinen. Hun ervaring op het gebied van psychobiologie geeft een uniek perspectief waarmee naar de ethiek en dagelijkse praktijk van moderne dierentuinen en aquaria gekeken wordt. In het boek staan ook diverse praktische voorbeelden die gebruikt kunnen worden om de inrichting van verblijven in een dierentuin zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor dieren. Zo zijn er voorbeelden van series van poelen voor nijlpaarden en tunnels of bomen voor slangen. En naast de dieren worden ook de bezoekers niet vergeten: ook voor hen moet een dierentuin aantrekkelijk zijn.
De auteurs spreken enerzijds de bestuurders van dierentuinen aan, om dierenwelzijn in hun dierentuin tot prioriteit te benoemen. Anderzijds worden ook de dierverzorgers aangesprokne, zij zijn tenslotte degenen die van dag tot dag met de dieren werken.


Zoo Animal Welfare
Terry L. Maple, Bonnie M Perdue
Publisher: Springer; 2013
ISBN-10: 364235954X
ISBN-13: 978-3642359545