De verdwenen dierentuin

15januari2014
Uitgever: Lecturis
De verdwenen dierentuin is een boek wat geschreven is door Aleid Rensen, oud-directrice van het Noorder Dierenpark Emmen. Ze vertelt in dit boek openhartig en persoonlijk over haar belevenissen in en met de dierentuin.
Het Noorder Dierenpark is in 1935 opgericht door Willem Oosting, de vader van Aleid Rensen. In 1970 namen Aleid en haar man Jaap de de leiding over de dierentuin over. Samen hebben zijn een zieltogende dierentuin weer tot grote bloei gebracht. Aleid en Jaap Rensen zijn nieuwe wegen ingeslagen en hebben dat met veel succes gedaan. Door de nadruk te leggen op natuureducatie en welzijn van dieren hebben ze veel veranderd. Verder was er veel aandacht voor landschappelijke en museale inrichting van het terrein. En een goede neus voor publiciteit heeft de dierentuin onder de aandacht van veel mensen gebracht.
Toch is het boek niet alleen een juich verhaal geworden. Aleid Rensen vertelt eerlijk over de problemen waar ze tegenaan liepen.
Het Noorder Dierenpark heeft in hun tijd (1970 tot 1995) nationale en internationale erkenning gekregen.Op het hoogtepunt was het één van de best bezochte dierenparken van Europa. Over twee jaar op een nabijgelegen locatie een nieuw en groter belevingspark aangelegd. De dierentuin zoals die was is daarmee definitief verleden tijd. En dat was een goede reden om de glorietijd in woord en beeld vast te leggen.

Het boek is prachtig geillustreerd met veel foto’s. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel en via internet.


Titel: De verdwenen dierentuin. Mijn leven met het Noorder Dierenpark
Auteur: Aleid Rensen
Uitgever: Lecturis
ISBN 978-94-6226-024-5