Tuinieren voor (wilde) dieren

12december2012
Uitgeverij: KNNV Uitgeverij
De ondertitel van dit boek is: 'Maak van je tuin een beestenboel'. Met dit boek in de hand kun je van elke tuin een diervriendelijke tuin maken. Maak een egelhuis of een bijenflat. Ook een vogelbistro of een paddenhotel horen tot de mogelijkheden.
In de inleiding wordt uitgelegd dat natuur niet alleen om grote natuurgebieden als de Veluwe gaat. Tuinen zijn voor heel veel dieren belangrijk rustplaats of als tussenstop om wat te eten. Daarnaast kunnen tuinen een overwinteringslocatie zijn of een veilige plek om te broeden. IN het voorjaar heeft elk dier zo zijn eigen behoeftes voor het nageslacht. Een klein gaatje tussen stenen (bijen), wat water (libellen) of een boom of struik voor een nest (vogels).
Dit boek is bedoeld voor eigenaars van allerlei tuinen, groot en klein, landelijk of een stadstuin. Ook een balkon van enkele vierkante meters kan al een paradijsje voor dieren worden. Praktische tips en illustraties helpen de tuin- en dierenliefhebber om van de tuin een ‘natuurtuin’ te maken. Er zijn tuinactiviteiten per maand en ook geschikte bloemen en planten worden per seizoen gerangschikt.

De auteur is Milieuadviseur Groen bij de gemeente Utrecht. Zij werkte als bioloog onder ander bij de Vlinderstichting en bij de Stichting WILDzoekers.


Tuinieren voor (wilde) dieren - praktisch natuurtuinboek
Barbara Rijpkema
Uitgeverij: KNNV Uitgeverij, 2012
ISBN: 978 90 5011 408 0