Kleine kattengids

18augustus2010
Uitgever: Terra Lannoo BV
De kleine kattengids is een boek over katten wat uitgaat van het natuurlijke gedrag en de natuurlijke behoeftes van de kat. De ondertitel - De beste adviezen van De Poezenboot - maakt al duidelijk dat het boek heel erg vanuit de praktijk geschreven is.
De Kleine kattengids is geschreven door Elles Nijssen op verzoek van de Poezenboot. Het is een praktische gids met tips, informatie en adviezen over katten. Er wordt uitgelegd dat een kat een roofdier is en hoe katten in het wild leven. Ook wordt uitgelegd wat deze aanleg voor gevolgen heeft voor het huisdier kat. Eer zijn tips om de huistijger een gelukkig leven te geven. In verschillende hoofdstukken wordt meer verteld over kittens en oudere katten en over de spullen die in huis moeten zijn voor de kat en de kosten van een kat (voer, dierenarts, kattenbak). Ook het aan elkaar laten wennen van katten en gedragsproblemen zijn uitgebreid uitgewerkt. Hier komen bijvoorbeeld krabben en sproeien aan de orde.
De tekst is helder en overzichtelijk, met kaders waarin bepaalde zaken verder uitgelegd worden. Verder is de Kleine kattengids ruim voorzien van PoezenPortretten. Dit zijn verhalen over katten die op de Poezenboot wonen of gewoond hebben.
In de tekst staan veel wetenswaardigheden die ook bij katteneigenaren vaak niet bekend zijn. Katten drinken bijvoorbeeld liever op een andere plek dan waar hun eten staat. En een kat eet bij voorkeur 15 tot 20 keer per dag een klein beetje.
De Poezenboot werd opgericht in 1968 en is inmiddels zeer bekend. Hier worden zeer veel katten opgevangen, verzorgd, gechipt, gecastreerd en weer ondergebracht in een liefdevol thuis.

Elles Nijssen is kattengedragsdeskundige. Zij schrijft over kattengedrag voor diverse tijdschriften en geeft thuisconsulten aan de eigenaren van katten met probleemgedrag. Ze wil mensen graag laten zien hoe huiskatten werkelijk zijn en wat ze nodig hebben, om zo het leven van de kat te verbeteren en het samenleven met mensen leuker te maken.

Gedragsbioloog Els Peeters, gespecialiseerd in katten, beveelt de Kleine kattengids van harte aan: ‘Kattengedragsdeskundige Elles Nijssen weet haar kennis van de natuurlijk behoeften van katten op een zeer boeiende manier over te brengen op haar lezers. Dit vertaalt zich in een heldere, praktische handleiding die een must is voor elke kattenliefhebber. Ik ben ervan overtuigd dat zelfs de kat zal willen meelezen!’


Kleine kattengids, de beste adviezen van de Poezenboot
Auteur: Elles Nijssen
Uitgeverij: Terra Lannoo B.V.
ISBN: 978 90 8989 092 4