Rundreis om de wereld

23juni2010
Runderen worden op de hele wereld gehouden. Voor melk, voor vlees, om mee te vechten of te racen. En sommige runderen zijn er gewoon, en scharrelen zelf hun kostje bij elkaar. Deze rundreis voert langs al die verschillende soorten runderen en langs hun bazen en hun weilanden.
Wanneer al die runderen op de wereld achter elkaar gezet zouden worden vormen ze een lange ketting. Zo lang, dat die wel 75 keer om de aarde heen gewikkeld kan worden. In elf boeiende hoofdstukken komt steeds een specifiek ras aan bod. De vechtende Hérens koeien in de Alpen en de heilige runderen in India. De koeien van de Maasai, die het belangrijkste zijn wat ze bezitten. Niet alleen de melk, maar ook het bloed van deze runderen wordt gedronken. En dan zijn er nog de circuskoeien uit Polen en de sumostieren uit Japan. Het is duidelijk aan het eind van dit boek: koeien (runderen) hebben meer in zich dan melk en zwart-witte vlekken.

Bibi Dumon Tak en Marleen Felius hebben ieder afzonderlijk al eerder over koeien geschreven en getekend. Voor dit boek bundelden zij hun krachten. Hun liefde voor de koe is te lezen in de tekst en te zien aan de illustraties.


Rundreis om de wereld
Bibi Dumon Tak, Marleen Felius (illustrator)
Uitgeberij Van Goor, 2005
ISBN10: 9000036119
ISBN13: 9789000036110