Turtles: The Animal Answer Guide

31maart2010
Uitgever: The Johns Hopkins University Press, 2009
De titel zegt het al. Dit boek is een verzameling van vragen over schildpadden. Door de vragen en de antwoorden kom je heel veel te weten over schildpadden. Hoeveel soorten zijn er? Hebben ze tanden?
Eén onderdeel is de naamgeving, wat is nu het verschil tussen een tutle, een tortoise en een terrapin. In het Nederlands zeggen we schildpad, maar met deze verschillende termen worden respectievelijk zeeschildpadden, landschildpadden en zoetwaterschildpadden aangeduid. Tenminste, wanneer je in het Verenigd Koninkrijk bent. Want in Australië en in Noord-Amerika is het weer anders. Maar er staan nog veel meer vragen in over de meer dan 300 soorten schildpadden die wereldwijd voorkomen. De vragen gaan over zeer diverse onderwerpen als gedrag, ecologie, reproductie en ontwikkeling, de relatie tussen de mens en de schildpad en het voorkomen van schildpadden in moderne literatuur.

Gibbons en Greene zijn internationaal bekende schildpad biologen. Met dit vraag-en-antwoord boek bieden ze een antwoord op gerichte vragen. Maar ook voor wie gewoon meer wil weten over schildpadden is dit een interessant boek. Het boek is geïllustreerd met prachtige kleurenfoto’s.

Turtles: The Animal Answer Guide
Whit Gibbons, Judy Greene, foto’s van Cris Hagen
The Johns Hopkins University Press, 2009
ISBN-10: 0801893496
ISBN-13: 978-0801893490