Pekin Robins and Small Softbills

30september2009
Bron: Hancock House Pub Ltd, 2007
De vogels die in dit boek besproken worden zijn de Japanse of Chinese nachtegaal (Pekin Robin) en andere kleine, fruit- en insectenetende vogels (small softbills). Het boek is geïllustreerd met foto's en met aquarellen van de hand van de auteur.
Dit boek wordt gezien als het meest recente en meest uitgebreide boek over deze groep vogels. Zowel voor beginnende als voor gevorderde aviculturisten is dit een goed naslagwerk. Er wordt informatie verstrekt over en technieken worden uitgelegd voor het goed verzorgen en kweken van deze vogels.
De volgende onderwerpen komen aan de orde: biologie, huisvesting, voorkomen van roofdieren, aankoop, quarantaine en gewenning, kweek, handopfok, voeding, kweek van voedseldieren, gezondheid en kweek voor herintroductie in het wild. Ook wordt een uitgebreide lijst (met illustraties) van ‘softbills’ gegeven.

De auteur heeft, naast prachtige illustraties, ook veel van zijn eigen ervaring in het boek verwerkt. Hierdoor wordt het boek veel interessanter om te lezen.


Pekin Robins and Small Softbills, Management and breeding
Peter Karsten
Hancock House Pub Ltd, 2007
ISBN-10: 0888396066
ISBN-13: 978-0888396068