Onze dierentuin!

27mei2009
Bron: Forum, 2008
Stel je eens voor: in de brievenbus zit een prospectus waarin een dierentuin in de uitverkoop wordt gedaan. Benjamin Mee kreeg zo'n prospectus en bedacht zich geen moment. Hij wilde die dierentuin kopen en hem zelf gaan runnen ook.
In dit boek beschrijft de auteur over aankoop, verbouwing en modernisering van het Dartmoor Wildlife Park in Devon (UK). Mee is geen bioloog en heeft geen ervaring met het managen van een dierentuin. Maar hij heeft wel affiniteit met dieren. Als afgestudeerd psycholoog is hij al jaren geïnteresseerd in het gedrag van dieren.
Hij en zijn familie gaan ondanks heel veel tegenslagen dit avontuur aan. Geld wordt bij elkaar geschraapt om de dierentuin te kopen. Maar dan begint het pas. De dieren moeten eten en de verzorgers moeten betaald worden. En de hele dierentuin moet gemoderniseerd worden.
De veelal wilde dieren mogen uiteraard niet uitbreken en toch gebeurt ook dat nog een keer. Verspreid door het boek staan interessante ‘weetjes’ over dieren en hilarische anekdotes over het hele dierentuin avontuur.

Benjamin Mee
Onze dierentuin
Nederlands, vertaald uit het Engels door Mireille Vroege

ISBN10: 904920001X
ISBN13: 9789049200015