Geïllustreerde Terrarium encyclopedie

28mei2008
R&B, 2003
Deze Geïllustreerde Terrarium encyclopedie is een zeer uitgebreid naslagwerk voor de terrarium liefhebber. Het boek is, zoals de naam al aangeeft, rijk geïllustreerd met zeer veel foto’s van diverse terrariumdieren.
In de inleiding wordt ingegaan op de terrariumhobby. Hoe te starten, de valkuilen, tips voor aanschaf, het verschil tussen nakweek en wildvang en wetgeving die van belang is voor terrariumdieren (wet BUDEP, Flora en Faunawet, CITES-lijsten).
De omgang met de dieren en de huisvesting komen uitgebreid aan bod. Het zelf bouwen en inrichten van diverse typen terraria wordt ook met veel foto’s verduidelijkt.
Er is een heel hoofdstuk aan de voeding van terrariumdieren gewijd. Vitamine en mineralenbehoefte (met gehaltes van diverse soorten groente en fruit) en levende voedseldieren worden behandeld. Ook het zelf kweken van voedseldieren komt aan de orde, zowel van insecten als van knaagdieren.

De diverse soorten terrariumdieren worden per klasse behandeld. Zo is er een hoofdstuk over geleedpotigen, over insecten, over spinachtigen, over meerpotigen, over reptielen en over amfibieën. Per hoofdstuk is er algemene uitleg over de desbestreffende klasse met onderdelen als zintuigen, organen, kweken in gevangenschap, partnerkeuze en paring, winterslaap, eileg en opkweken van de eieren.
Daarna volgt uitleg per familie met de specifieke kenmerken per familie en per geslacht.
Al met al een zeer compleet boek met veel informatie voor zowel de beginnende als de ervaren terrariaan.


Geïllustreerde Terrarium encyclopedie
Eugène Bruins
ISBN: 90 396 0318 9