Frogs: The Animal Answer Guide

27augustus2014
Uitgever: John Hopkins University Press, 2011
Wat krijg je wanneer je twee auteurs met jarenlange ervaring op het gebied van amfibieën en reptielen bij elkaar zet? En je voegt daar nog vragen aan toe die iedereen zich wel eens afvraagt en een hoop waar je niets eens aan gedacht zou hebben?
Dat wordt een Animal Answer Guide. Ditmaal een gids die over kikkers gaat. Kikkers kunnen zeer verschillend zijn. Ze variëren van de gigantische goliath kikker (meer dan 3 kg zwaar) tot een ieniemienie gold frog, die slechts 9 mm groot wordt. De auteurs beschrijven de verscheidenheid van deze groep dieren, hoe ze zich ontwikkeld hebben en waarom zoveel soorten kikkers (en andere amfibieën de laatste jaren uitsterven of dreigen uit te sterven. Onder de vragen die veel mensen wel eens gesteld hebben zijn vragen als: “Wat is het verschil tussen een kikker en een pad?” of “Waarom likken sommige mensen aan padden?”
Maar ze geven ook antwoord op vragen als: “Kunnen kikkers pijn voelen?” en “Waarom leggen sommige kikkers hun eitjes in de bladeren van bomen?”
De auteurs gaan uitgebreid in op de huidige wereldwijde ‘amphibian crisis’ waarvan de verwachting is dat deze tot het uitsterven van veel soorten amfibieën gaat leiden.
Het boek is geïllustreerd met zwart-wit en kleurenfoto’s.


Titel: Frogs: The Animal Answer Guide
Auteurs: Mike Dorcas and Whit Gibbons
Uitgever: John Hopkins University Press, 2011
ISBN: 9780801899362