Voeding Torenvalk

Dieet

Een torenvalk eet voor 90% veld- en woelmuizen. Maar hij eet ook spitsmuizen, bosmuizen, grote insecten hagedissen en jonge vogels.

Nutrientenbehoefte

Het is verstandig om extra voedingssuplementen te geven aan vogels. Vooral vitaminen en calcium supplementen. Een suplement kan het beste gegeven worden op voedsel dat al gevilt is zodat er niks verloren gaat tijdens het plukken van de prooi.
Calcium suplementen kunnen dieren die eieren leggen en jonge dieren die nog moeten groeien goed gebruiken. De aanbevolen hoeveelheid bedraagd 2% van het totale dieet. Het moet wel gegeven worden in de juiste verhoudingen met andere voedingselementen. De Ca:P ratio moet 1,5:1 zijn.

Voedingsschema

Torenvalken kunnen 1 maal per dag gevoerd worden. Wanneer er jongen zijn geboren is het verstandig om 2 maal per dag te voeren.

Voedingsplaats

Het is verstandig om het voedsel in een speciale voederbak aan te bieden. Het houdt voedsel van de vloer en het publiek kan het minder goed zien. Ook bij het verwijderen van niet opgegeten stukken worden de dieren minder verstoord.

Handopfok