Voeding Degoe

Dieet

Als basismenu kan het beste vijftig procent caviavoer en vijftig procent chinchillavoer gegeven. Dit bevat veel ruwe vezels en weinig vet. Ook dient er altijd vers hooi in het verblijf aanwezig te zijn. Hooi is een uitstekend voedingsmiddel voor degoes en is bovendien prima nestmateriaal. Ook alfalfa is een droge, vezelrijke voedingsstof, maar vrij moeilijk los verkrijgbaar. Daarom hebben veel diervoederfabrikanten alfalfa aan het voer toegevoegd.
Om de juiste veelzijdige voeding te krijgen, dient het basismenu aangevuld te worden. Dit kan door af en toe een klein stukje groenvoer te geven. Te veel vochtrijk groenvoer ineens, bijvoorbeeld sla of andijvie, kan diarree veroorzaken. Koolsoorten kunnen gas in de maag veroorzaken en mogen dan ook niet in grote hoeveelheden worden gegeven. Daarnaast kan ook af en toe wat gedroogd brood, knäckebröd, een paar kattenbrokjes of een gedroogd insect gegeven worden.
Veel knaagdieren zijn matige drinkers. Omdat degoes uit gebieden komen waar maar heel weinig water is, hebben de dieren geleerd er zuinig mee om te gaan. Hoewel degoes van oorsprong aan droge streken gewend zijn, is het toch belangrijk dat de dieren altijd vers water ter beschikking hebben.

Nutrientenbehoefte

Normaal gesproken bevat een veelzijdige voeding alle vitaminen en mineralen die degoes nodig hebben om gezond te blijven. In geval van ziekte of drachtigheid kunnen de dieren echter behoefte hebben aan extra mineralen. Het is zinvol om in dergelijke gevallen een stuk gasbeton (duroxblok) in het verblijf te leggen. Dat bevat veel kalk en andere mineralen. De dieren kunnen er naar behoefte aan knagen. Bovendien is het erg goed voor het onderhoud van de tanden.

Voedingsplaats

Het voer kan in een voerbakje gegeven worden. Dit bakje dient wel zwaar genoeg te zijn, zodat het niet omgestoten kan worden. Zet het voerbakje aan de rand van het verblijf, maar zorg ervoor dat deze niet in de toilethoek komt te staan. Het water dient in een drinkfles gegeven te worden, die aan de wand van het verblijf bevestigd kan worden.