Bennet wallabi

30januari2006
Bron: EZNC
De bennet wallabi (Macropus rufogriseus) leeft in het oosten en zuidoosten van Australië. De mannetjes wegen 27 kg, vrouwtjes 16 kg. De bennet wallabi is een nachtdier. Overdag slaapt het dier in het struikgewas. 's Avonds en 's nachts komt het te voorschijn om te eten.
In het wild leeft deze wallabi voornamelijk solitair, maar in gevangenschap kan het dier in groepen gehouden worden. Wanneer er een nieuw dier in de groep geïntroduceerd wordt, kan er agressie ontstaan tussen de dieren onderling. Dat geldt vooral bij mannetjes. Een dier dat tijdelijk uit de groep verwijderd wordt en later weer terug wordt geplaatst, geeft weinig problemen.

De minimale oppervlakte voor het buitenverblijf van 5 bennet wallabies is 200 m2, met een binnenverblijf van 15 m2. De hoogte van het hek dient minstens 2,00 meter te zijn. In het verblijf dient een schuilplaats aanwezig te zijn voor beschutting en als voederplaats. De bennet wallabi eet zowel gras als bladeren van de struiken.
Om de wallabies extra beschutting te geven, kunnen in en om het verblijf bomen en struiken geplant worden. Eventueel kan rond de boomstammen gaas gespannen worden, om te voorkomen dat de dieren van de bomen gaan eten. Aan de buitenkant van het verblijf mogen de bomen niet te dicht tegen het hek staan. Roofdieren kunnen via de bomen over het hek klimmen.