Huisvesting Europese Boomkikker

Maten en vloeroppervlakte

Voor de Europese boomkikker is een vivarium van 150 x 45 x 60 cm (l x b x h) groot genoeg voor 3 mannetjes en 2 vrouwtjes. Het vivarium moet tegen vocht kunnen, en niet aan rotting onderhevig zijn.

Omgeving en omheining

Het substraat (de bodembedekking) moet vochtvasthoudend zijn en afgedekt met een laag mos.

Voor de Europese boomkikker moet het vivarium ingericht worden met klimtakken, schuilplaatsen, platen kurkschors en planten. Verder moet er een watergedeelte zijn van 45 x 60 cm, dat 13 cm diep is.

Onderhoud en verzorging

De temperatuur in het vivarium voor de Europese boomkikker moet overdag tussen 18 en 26,5°C zijn en ’s avonds tussen 12 en 18°C. Er moet 14 uur per dag belicht worden. De vochtgraad moet 70 tot 75% zijn. Dit kan behaald worden door dagelijks te sproeien.

In de koelere winterperiode houden Europese boomkikkers een winterslaap. Er moet een normale belichting zijn, gedurende de normale daglicht uren. De Europese boomkikker moet 3 maanden bij een temperatuur van 8 tot 10°C gehouden worden.

Algemeen

Deze uitleg over de huisvesting van de Europese boomkikker geldt uiteraard alleen wanneer ontheffing verleend is voor het houden van deze kikker. De Europese boomkikker is een beschermd dier volgens de Flora- en Faunawet en volgens de Habitatrichtlijn.