Huisvesting Groene pad

Maten en vloeroppervlakte

Voor de groene pad is een vivarium van 90 x 30 x 40 cm (l x b x h) groot genoeg voor het houden van drie tot vier exemplaren. Het vivarium moet tegen vocht kunnen, en niet aan rotting onderhevig zijn.

Omgeving en omheining

Het substraat (de bodembedekking) moet vijf tot acht cm diep zijn. Deze moet bestaan uit een zandige grond, met een vochtiger gedeelte op een kwart van de vivariumbodem.

Voor de groene pad moeten schuilplaatsen aanwezig zijn, zowel op vochtige als op droge plaatsen in het vivarium. De planten moeten tegen droogte kunnen. Verder moet er een kleine kom met water aanwezig zijn.

Onderhoud en verzorging

De temperatuur in het vivarium voor de groene pad moet overdag tussen 21 en 25,5°C zijn en ’s nachts minimaal 13°C. Er moet 14 uur per dag belicht worden. ’s Avonds mag iets gesproeid worden met water.

In de koelere winterperiode houden groene padden een winterslaap. De groene pad heeft in deze periode een vijvertje nodig van minimaal 40 x 30 x 10 cm. De temperatuur dient tussen 5 en 7°C te zijn, gedurende een periode van 10 tot 12 weken.