Veiling pelikanentrio

22december2010
Bron: dierenrijk.nl
Het roemruchte pelikanentrio Roderick, Groenerick en Blauwerick wordt geveild om geld op te halen voor de 3FM actie Serious Request. De nieuwe eigenaar hoeft geen volière te gaan bouwen, de vogels blijven in Dierenrijk.
In juli van dit jaar kwamen de drie pelikanen al in het nieuws. Tijdens een roofvogelshow vlogen ze weg uit Safaripark Beekse Bergen. Een dag later vloog Roderick uit zichzelf terug naar het Safaripark. Nog een dag later werd Blauwerick gevangen door een boer in het Noord-Hollandse Den Oever. Groenerick was al wel vaak gespot maar nog niet gevangen, dat gebeurde pas op 1 december, in het Groningse Zuidhorn.

Ondertussen zijn de drie pelikanen verhuisd naar Dierenrijk, bij Nuenen. Ze zijn hier gehuisvest in een zeer grote volière. Hier kunnen ze naar alle hartelust vliegen. Hun verblijf moet op termijn uitgroeien tot de grootste volière van Europa. Aangezien dit trio zeer graag vliegt zijn ze hier goed op hun plek. In het Safaripark was al een grote groep pelikanen en Dierenrijk wilde deze soort graag uitbreiden, dus een verhuizing was gauw geregeld.

Nu worden de beroemde pelikanen geveild voor het goede doel. De opbrengsten van de 3FM actie Serious Request komt ten goede aan het Rode Kruis en dan vooral aan kinderen die hun ouders verloren hebben aan AIDS. Na adoptie blijft het trio gewoon in Dierenrijk. De adoptant krijgt een rondleiding achter de schermen, mag helpen met voeren en krijgt een foto van de pelikanen. Maar vooral het gevoel mee te helpen aan een goed doel.
Drie dj’s van 3FM laten zich van 18 tot en met 24 december opsluiten in het Glazen Huis in Eindhoven.