Vogelsymposium

18augustus2010
Bron: aviornis.nl
Op 2 oktober 2010 wordt in GaiaPark Kerkrade een vogelsymposium georganiseerd. Aviornis International en Stichting De Harpij willen vogelliefhebbers en dierentuinmedewerkers bij elkaar brengen om zo kennis en ervaring uit te kunnen wisselen.
Het symposium biedt een gevarieerd programma. Er zijn inleidingen door de organiserende instanties (Aviornis, De Harpij, GaiaPark) en presentaties over diverse vogelsoorten die zowel in dierentuinen als ook bij particulieren gekweekt worden (onder andere ibissen, vruchtenduiven en pelikanen). Ook is er een presentatie over een kweekproject in Brazilië.
Onderdeel van het symposium is een rondleiding door het park. En uiteraard is er ruim gelegenheid om te netwerken en met elkaar van ideeën te wisselen tijdens koffie, lunch en diner (optioneel).
Het symposium is speciaal bedoeld voor leden en abonnees van De Harpij en van Aviornis uit binnen en buitenland.

De Harpij is de organisatie van en voor Nederlandse en Belgische dierentuinmedewerkers. De belangrijkste doelstelling is: ‘het verbeteren van de verzorging en het welzijn van niet-huisdieren in de breedste zin van het woord’. Aviornis is de vereniging van liefhebbers van park- en sierwatervogels in Europa. GaiaPark Kerkrade is een moderne, jonge dierentuin, die pas in 2005 werd geopend. Voor de derde keer op rij werd deze dierentuin verkozen tot mooiste dierentuin van Nederland en België.
Voor meer informatie en een aanmeldingsformulier: