Beren bij de tandarts

31maart2010
Bron tekst en foto: alertis.nl
Eerder kon u in deze nieuwsbrief al lezen over de beren die in erbarmelijke omstandigheden in Spanje leefden. De vier beren zijn naar Nederland gebracht en hebben de afgelopen maanden in de quarantaine in Het Berenbos (Ouwehands Dierenpark Rhenen) doorgebracht.
Langzamerhand beginnen de beren in Het Berenbos weer uit hun winterslaap te ontwaken en wordt het tijd dat de Spaanse beren gaan kennis maken met de bewoners in Het Berenbos. Maar eerst moesten de beren naar de tandarts. Hun gebit zag er erg slecht uit door de jarenlange slechte voeding in hun eerdere verblijf. Ook het knagen aan de tralies van hun kooien heeft de tanden en kiezen geen goed gedaan.
Half maart heeft een tandheelkundig dierenarts de gebitten onder handen genomen. De beren werden eerst verdoofd en konden toen goed onderzocht worden. Er moest flink geboord worden en ook werden enkele tanden getrokken. Ook moest er nog een wortelkanaalbehandeling gegeven worden.
In Spanje bestond de voeding van de beren uit veel suikers en weinig vlees. Vooral vlees en botten zijn juist een belangrijk onderdeel van voeding van beren omdat dat hun tanden en kiezen sterk en schoon houdt. Nu de gebitten weer hersteld zijn kunnen de dieren weer normaal eten en genieten van het gezonde voer wat ze in Het Berenbos krijgen.
Klik hier voor meer info over Alertis