Uitbreiding Artis

14oktober2009
Bron: artis.nl en telegraaf.nl
Artis heeft grote plannen voor de toekomst. Een uitbreiding van het park met 1,7 hectare, een openbaar cultureel Kennisplein, nieuwe en betere dierenverblijven en meer groen. De historische principes van de parkstructuur moeten hersteld worden.
Bovengronds kan meer ruimte gecreëerd worden door een parkeergarage ondergronds te bouwen. De extra ruimte wordt onder andere benut om de roofdierverblijven te vergroten en te renoveren. Bovenop de parkeergarage komen verblijven voor olifanten, Afrikaanse roofdieren en mensapen. Dit levert weer ruimte op in het bestaande park waar dan ook weer dierenverblijven vergroot en volgens de nieuwste inzichten ingericht kunnen worden. De reptielen verhuizen dan bijvoorbeeld weer naar de oude roofdierengalerij.
Ook zijn er plannen voor een MicroZoo: een centrum voor microbiodiversiteit. Deze MicroZoo moet het onzichtbare zichtbaar maken. Hier gaat het om schimmels, bacteriën en virussen.

Tegen de uitbreidingsplannen was door omwonenden bezwaar aangetekend. Door de Raad van State zijn de bezwaren van tafel geveegd: de uitbreiding mag doorgaan.