Reuzenverbouwing

12november2008
Bron: dierenparkamersfoort.nl
In DierenPark Amersfoort wordt binnenkort een begin gemaakt met een grote klus. Er wordt een nieuw olifantenverblijf aangelegd, 'Het Rijk der Reuzen'. De verwachting is dat dit verblijf in de zomer van 2009 gereed is.
Het verblijf wordt speciaal voor de kudde olifanten van het dierenpark aangelegd en hierbij wordt al rekening gehouden met uitbreiding van de kudde. Deze kudde bestaat nu uit vier koeien en een bul. Er is nog geen zekerheid over drachtige koeien maar de bul mag daar wel zijn best voor doen.

Het Rijk der Reuzen wordt een leefomgeving met een groot binnenverblijf en een buitengebied met een vijver. De binnenruimte wordt in totaal 750 vierkante meter groot en dat is het grootste binnenverblijf voor olifanten in Nederland en het op twee na grootste in Europa. Bezoekers kunnen in dit binnengebied neus aan slurf staan met de olifanten omdat er gebruik wordt gemaakt van glazen wanden. Ook zijn er een tribune en een themagebied gepland in deze binnenruimte.

Het buitengebied beslaat ruim 3000 vierkante meter. De vijver mag door de olifanten gebruikt worden, ze kunnen er kopje onder gaan. In dit buitengebied komt een panoramapunt waar de bezoekers zich omringd zien door de olifanten.