Gein met je konijn (of cavia)

31december2014
Bron: licg.nl
Dit is de titel van een korte cursus die bij kinderboerderij de Ulebelt gestart is. Ouders en kinderen kunnen deze cursus volgen wanneer zij hun konijn of cavia een plezierig en uitdagend leven willen bieden.
In de cursus komen pratische zaken aan bod zoals zindelijkheid en het hanteren van de dieren. Maar ook spelletjes komen aan de orde. Na de cursus zullen de deelnemers meer begrip hebben voor het welzijn van hun huisdier en zullen ook kinderen de verzorging met meer plezier oppakken. De cursus wordt gegeven door een ervaren dierengedragskundige.
De cursus was goed voor een prijs. Kinderboerderij de Ulebelt in Deventer heeft hiermee de Ida Zilverschoonprijs 2014 gewonnnen. Deze geldprijs van €2500 wordt jaarlijks uitgereikt voor het beste dierenwelzijnsproject.

Het bestuur van de Ida Zilverschoonstichting koos de winnaar uit drie nominaties. Zij waren erg tevreden over het niveau en de inhoud van de inzendingen. Het is duidelijk dat dierenwelzijn erg leeft op de kinderboerderijen. Daarom wil de stichting in het najaar van 2015 een vervolg geven aan de Ida Zilverschoonprijs voor kinderboerderijen. Dit is een extra stimulans voor kinderboerderijen om aandacht aan dierenwelzijn te blijven geven en hier een leuke beloning voor te krijgen.