Carnaval in de dierentuin

12maart2014
Bron: dierenrijk.nl
Carnaval is alweer voorbij. In de dierentuin wordt meestal geen carnaval gevierd, maar bij Dierenrijk kregen de dieren er toch iets van mee. En ook de bezoekers konden van een bijzonder schouwspel genieten.
Aswoensdag is de dag na carnaval. Dit is ook de eerste dag van de 40 dagen durende Vastentijd. Traditioneel wordt op deze dag haring gegeten, het zogenaamde ‘haring happen’. In Dierenrijk was er haring voor de zeehonden tijdens de zeehondenshow. Die weten daar wel weg mee! En ook voor het publiek was er een harinkje, al werden deze dan wel gefileerd en met uitjes geserveerd.
De berberapen in dierentuin Dierenrijk kregen ook nog een staartje van het carnaval mee. De oude kleding van de dierverzorgers werd op het Apeneiland in de wilgenbomen gehangen. De dierverzorgers verwachten niet zozeer dat de berberapen zich gaan verkleden, maar willen zo de nieuwsgierigheid van de dieren prikkelen. Regelmatig worden dingen veranderd in het verblijf van de berberapen, zodat de apen zich niet gaan vervelen. Met oude kleding valt natuurlijk genoeg te doen voor de apen: er aan slingeren, stuk scheuren, als verstopplek gebruiken, en ga zo maar door. Een leuk idee van de verzorgers om zo met weinig kosten iets van verrijking te bieden aan de dieren.