Beestachtig

29september2010
Bron: natuurmuseum.nl
In het Natuurmuseum Nijmegen is nog tot februari 2011 de expositie 'Beestachtig! Darwins wereld' te zien. Er worden ruim 250 bijzondere dieren getoond die een unieke selectie zijn van de opvallende, gekke en aparte levensvormen die je op onze aarde kunt vinden.
De bezoeker staat in de schoenen van Charles Darwin. En net als deze beroemde natuuronderzoekers valt de bezoeker van de ene verbazing in de andere tijdens een reis langs verschillende continenten. Darwin liet met zijn evolutietheorie zien hoe nieuwe soorten kunnen ontstaan door een samenspel van toevallige verschillen en natuurlijke selectie. Hij probeerde de hem bekende soorten te rangschikken in een ‘Tree of Life’ die de verwantschap tussen de diersoorten in een boomvorm laat zien. De dieren die tijdens de expositie getoond worden komen uit de collecties van het Universiteitsmuseum Groningen en Natuurmuseum Nijmegen.

De tentoonstelling past prachtig bij het jaar van de Biodiversiteit. Samen met nog ruim 90 instellingen vormt het Natuurmuseum Nijmegen de Coalitie Biodiversiteit 2010. Deze coalitie wil laten zien dat het niet goed gaat met de biodiversiteit. Wereldwijd sterven er dierensoorten uit door de manier waarop de mens met de natuur omgaat. In Nederland is de biodiversiteit al afgenomen tot slechts 15% van de oorspronkelijke situatie.

De expositie is gestart op 11 juli 2010 en is nog te zien tot en met 20 februari 2011.
Hier staat meer informatie over de expositie