Drie olifanten naar Dierenrijk

09juli2008
Bron: Brabants Dagblad
In juli komen drie Aziatische olifanten hun intrek nemen bij Dierenrijk. De dierentuin bij Nuenen is dan definitief van koers veranderd: niet meer alleen Europese dieren maar ook exotische.
De naam verandert nu ook van Dierenrijk Europa in Dierenrijk. In 2004 werd Dierenrijk Europa opgezet als specifiek Europese dierentuin door het Rosmalense recreatieconcern Libéma. Dit startte succesvol maar de formule met alleen Europese dieren bleek toch niet op lange termijn aan te slaan. Het grote publiek wil graag exotische dieren zien, alleen Europese dieren is te saai. Ook zijn veel Europese dieren niet opvallend gekleurd en vaak vooral ’s nachts actief.
Vorig jaar is de koerswijziging van de dierentuin al ingezet: toen kwamen er Siberische tijgers. De directeur van Libéma noemde toen ook dat hij Dierenrijk Europa wilde uitbouwen naar een volwaardige dierentuin met een aantal dieren uit de big five: olifanten, buffels, neushoorns en tijgers. Hier is voldoende ruimte voor. De totale oppervlakte van de dierentuin is groter dan die van bijvoorbeeld Artis.
De komst van de tijgers heeft zijn uitwerking op de bezoekersaantallen niet gemist. Bovendien bleven de bezoekers er lang bij kijken.
Andere nieuwe aanwinsten van Dierenrijk zijn een kameel en een groep gibbons.