Zeehonden opvang in Canada

30april2008
Bron: vroegevogels.vara.nl, zeehondencreche.nl
Op Prince Edward Island (Canada), een van de eilanden waar veel zeehondenjagers wonen, moet voor juni een professionele zeehondencrèche komen.
Dit meldde Lenie ’t Hart, de directrice van de Zeehondencrèche Pieterburen, kortgeleden. Er is nu een kleine particuliere crèche waar dieren die rond het eiland in de problemen zijn geraakt opgevangen worden. Bij Zeehondencrèche Pieterburen is de vraag neergelegd of zijn dit tot een professioneel opvangcentrum kunnen uitbouwen. De vergunningen hiervoor zijn al verleend en nu is de crèche hard op zoek naar geldschieters om de benodigde 10.000 euro bij elkaar te krijgen. Bij de opvangunit moeten een bassin en een ligplateau gerealiseerd worden. De mensen die de opvangunit gaan bemannen hebben een opleiding zeehondenzorg gehad bij de Zeehondencrèche in Pieterburen.

Canada is bekend om de jacht op zeehonden. Het jachtseizoen begon eind maart. Lenie ’t Hart wil de nieuwe zeehondencrèche uiterlijk in juni openen. Dan begint het geboorteseizoen van de zeehond.