Trogons: A Natural History of the Trogonidae

27april2011
Uitgever: Princeton University Press, 2009
Trogons zijn een groep vogels die vooral bekend zijn om hun prachtige kleuren. In dit grote, schitterend uitgevoerde boek komen de vogels goed tot hun recht. Het boek is enerzijds een koffietafelboek met prachtige illustraties van de trogons in hun natuurlijke habitat, maar anderzijds...
ook het boek met de meest uitgebreide informatie over trogons wat tot nu toe verschenen is. Van de familie van trogons is de quetzal een hele bekende vogel. Deze heilige vogels van de Maya’s en de Azteken heft zo’n lange staart dat die tijdens het broeden buiten het nest hangt.
Toch was over trogons nog niet veel bekend. De meeste onderzoeken stammen uit de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw en zijn uitgevoerd in Costa Rica en Guatamala. Langzamerhand wordt meer bekend over trogons, onder andere over hun afstamming. Tegelijkertijd wordt de natuurlijke habitat van de meeste soorten trogons, het tropische woud, steeds meer bedreigd. In dit boek wordt dan ook niet alleen aandacht besteed aan wat bekend is over de trogons maar wordt ook benadrukt hoe deze dieren voor uitsterven behoed kunnen worden door de wouden te beschermen.

Forshaw is een bekende ornitholoog uit Australië die al diverse boeken over verschillende soorten vogels op zijn naam heeft staan. Gilbert is een zeer bekende vogel-artiest en bekend illustrator van diverse werken.


Trogons: A Natural History of the Trogonidae
Joseph M. Forshaw
Illustrated by Albert Earl Gilbert
Publisher: Princeton University Press, 2009
ISBN-10: 0691141584
ISBN-13: 978-0691141589