Forbidden Creatures

30maart2011
Uitgever: Lyons Press, 2010
De auteur stelde zichzelf de volgende vraag: wat wordt er gesmokkeld, waarvandaan en hoe, en waarom hebben zoveel mensen illegaal, gevaarlijke dieren. Hij beschijft zijn zoektocht in het boek Forbidden Creatures: Inside the World of Animal Smuggling and Exotic Pets.
Laufer gaat in de VS en daarbuiten op zoek naar het netwerk van jagers, fokkers, handelaars en particulieren. Hij praat met mensen die apen, leeuwen, tijgers en reptielen houden en beschrijft tragische ongelukken met deze dieren. Hij gaat op zoek naar de mensen die dieren smokkelen en ook naar de mensen die dat proberen te voorkomen. In Florida bezoekt hij de mensen die Burmese pythons kopen en hij bezoekt de Everglades, waar natuurorganisatie eraan werken om de schadelijke effecten van invasieve exoten te verminderen. Zowel keiharde handelaars als particulieren die een diepe liefde voor exotische diersoorten hebben komen aan bod. Ook degenen die actie voeren tegen de praktijken om gevaarlijke dieren te houden worden gehoord. Zonder te oordelen probeert Laufer deze hele business in kaart te brengen. De illegale handel in dieren vertegenwoordigt een enorme geldwaarde, vergelijkbaar met de illegale handel in drugs en in wapens.

Peter Laufer is journalist en auteur van meer dan een dozijn boeken, waaronder het boek The Dangerous World of Butterflies.


Forbidden Creatures: Inside the World of Animal Smuggling and Exotic Pets
Peter Laufer
Uitgever: Lyons Press, 2010
ISBN-10: 9781599219264
ISBN-13: 978-1599219264