Bats of Britain, Europe and Northwest Africa

09december2009
Bron: A & C Black, 2009
In dit overzichtsboek worden de 51 vleermuizensoorten van Europa en Noord-Afrika beschreven. Recente taxonomische inzichten en nieuwe soortbeschrijvingen zijn toegevoegd aan deze uitgave, die zowel voor specialisten als voor natuurliefhebbers interessant is.
Dat na een eeuw van serieus onderzoek nog nieuwe soorten ontdekt worden, geeft wel aan hoe complex vleermuizen zijn. Het vakgebied van ecologie, biologie, gedrag en biogeografie van de vleermuis is nog lang niet helemaal onderzocht. Dit boek is gemaakt in de wens om kennis vast te leggen, zeker in deze periode van verlies van habitat.
De auteurs hebben geprobeerd een vorm te vinden die zowel voor een liefhebber interessant is maar ook specialisten wat te bieden heeft. In de eerste hoofdstukken wordt uitgebreid ingegaan op de bijzondere biologie van vleermuizen en wordt diep ingegaan op echolocatie en op de evolutie van vleermuizen. Dan wordt er per soort ingegaan op identificatie en soortbehoud.

Dit Engelstalige boek is een vernieuwde uitgave van een eerder uitgekomen Duitse versie (2007). Aan deze uitgave zijn vijf nieuwe soorten toegevoegd en extra informatie over de soorten die in Groot Brittanië voorkomen. Ook is er een tabel toegevoegd met de meest recente informatie op het gebied van IUCN status.


Bats of Britain, Europe and Northwest Africa
Christian Dietz, Otto von Helversen and Dietmar Nill
A & C Black, 2009
ISBN-13: 9781408105313